Aktuellt

Senaste nytt från Planning & Logistic

Oktober 2021

Höst inspirationsdag!

Nyligen så åkte hela Planning and Logistic med Västerås Sjö Evens fina båttaxi ut mot Frösåkers Bryggan, för en heldag med företagsinformation och bl.a matlagning med John Erik Kockum och hans kock team. Vi fick en fantastisk dag i denna magiska miljö, det bjöds på roliga aktiviteter & gudomliga smakupplevelse. Nu är vi alla taggade för en spännande höst.

Företagsmöte Företagsmöte Företagsmöte Företagsmöte

September 2021

Vi på Planning & Logistic har kommit igenom pandemin med bibehållen kreditvärdighet och med det en god grund att bygga vidare på.

AAA

Augusti 2021

April 2021

Vi utökar vår verksamhet och söker nu efter dig som är projektledare och vill bli en av oss på Planning and Logistic AB

Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll, med goda möjligheter till vidareutveckling inom projektstyrning.

Önskade kvalifikationer:

 • 3+ års erfarenhet som projektledare.
 • Du bör vara ingenjörsutbildad, på minst högskolenivå.
 • God kännedom kring metodiken enligt PMI, IPMA eller PRINCE2. Certifiering är en merit.
 • Du bör ha erfarenhet av projektstyrning i teknikorienterade leveransprojekt.
 • God kommunikationsförmåga, svenska och engelska.

Är du en person som är målfokuserad, flexibel, strukturerad och analytisk? Vill du dessutom bidra till att du och dina kollegor växer personligen och professionellt? Kontakta vår VD andreas@planningandlogistic.se.

Två kollegor pratar framför en dator

Mars 2021

Vi har en höjt vårt friskvårdbidrag startat en friskvårdssatsning

Alla har 24 timmar på sitt dygn och alla kan investera minst 30 minuter någon dag i veckan på att ge sig själv bästa tänkbara förutsättningar för ett långt och friskt liv. Vi på Planning and Logistic AB uppmuntrar till att du rör dig regelbundet och speciellt nu i pandemitider. Vi har en därför höjt vårt friskvårdbidrag, startat en friskvårdssatsning (med lite tävlingsmoment) både för att få alla att röra sig mer, men även som möjlighet och morot att träffas och träna i grupp. #friskapiggakollegor

Två personer gör armhävningar utomhus

Februari 2021

Vi växer och söker efter Projektplanerare till oss på Planning and Logistic AB

 • Minst 5 års erfarenhet av projektplanering/projektstyrning inom leverans-, produktions- eller EPC‐projekt (Engineering, Procurement, Construction)
 • Mycket goda kunskaper inom projektstyrningsverktyget Primavera P6 och/eller Microsoft Project samt en hög datamognad i allmänhet
 • God kännedom kring metodiken enligt PMI/IPMA
 • Du bör vara ingenjörsutbildad på minst högskolenivå eller erhållit motsvarande kompetens i yrkeslivet
 • Du ska kunna kommunicera obehindrat på engelska i både tal och skrift
 • Har du en PMI‐ eller IPMA‐ certifiering är det en fördel

Skicka in din ansökan direkt till andreas@planningandlogistic.se.

Anteckningsblock med logotypgen Planning & Logistic AB på.

Januari 2021

Strålande planer för 2021

Häng med oss på Planning and Logistic AB!

Experter inom projektledning, process- och projektstyrning. Vi erbjuder nu under årets första månader kurser som riktar sig till dig som vill lära dig mer kring metodiker och verktyg inom projektstyrning. Kursinnehållet anpassas utifrån dina och verksamhetens behov. Våra professionella konsulter ger ditt företag mervärde genom att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. Kontakta oss så berättar vi mer.

En kopp med Planning & Logistic AB på.

December 2020

Vi förnyar vårt stöd för Aktiv Skola

Aktiv skola har valt att fokusera på områdena droger, grooming, hälsa, miljö och mobbning.

Vill man skapa en bättre skola går det inte att bortse från dessa områden som är ofrånkomligt förenade med kunskapsinhämtning och elevernas möjligheter till en positiv utveckling.

Tyvärr kommer dessa frågor ofta i skymundan på grund av ekonomiska prioriteringar, och därför har Aktiv Skola valt att kostnadsfritt erbjuda utbildningsmaterial till Sveriges alla skolor.

Vi på Planning & Logistic har valt att i år igen sponsra Aktiv skola, Stöd dem gärna du/ ni också

Oktober 2020

Vi firar 20 år

Trots en tuff vår med Corona pandemin så firar vi ändå 20 år som företag och vi växer trots krisen genom att behålla våra uppdrag och dessutom tar vi in åtminstone fyra nya kollegor under året inom både projektledning och planering.

Vi hade planerat ett större event för att fira detta men pga rådande pandemi så gjorde vi ett mindre anpassat " öppet hus event" för att säkerställa att vi kan följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, dvs inte vara för många i våra lokaler samtidigt och därmed hålla den sociala distanseringen, vi erbjöd därför besöka under olika tidsintervaller om en timme vardera.

Vi tackar alla ni som visade intresse och dök upp vid vårt 20-års jubileumsevent. Tack även för blommor, champagne och att ni respekterade vårt corona anpassade upplägg.

Planning - Firar 20år Event

Augusti 2020

Planning & Logistic "kickar igång " hösten

Efter en härlig sommar så drar vi igång och laddar upp hela teamet med en fantastisk dag tillsammans ute på vackra Björnön. Tänk vad lite konferens, frisk luft, kajakpaddling, god mat, massa skratt kan göra med ett team. Nu är vi fyllda med energi och laddade för hösten.

Planning Logistics inom projektledning och projektstyrning, vi kickar igång hösten med att paddla kajak. Planning Logistics inom projektledning och projektstyrning, vi kickar igång hösten med konferens!

Juli 2020

Planning & Logistics - Glad sommar 2020

Planer bortom horisonten!

Planning & Logistic Crew önskar er alla en Trevlig sommar och staycation.

Juni 2020

Planning & Logistics - Midsommar hälsning från oss.

Trevlig Midsommar Önskar gänget på Planning & Logistic

Sommaren närmar sig och nästan hela vårat underbara gäng på Planning and Logistic AB samlas för lite grillning och sommarskoj innan alla far iväg på semester. Vi tackar våra kunder och leverantörer för förtroendet och önskar er alla en Trevlig Midsommar!

Maj 2020

Planning & Logistics, ny hemsida fylld med tjänster och kurser inom projektledning och projektstyrning.

Vår nya hemsida är lanserad

Som en del av vårt 20-års jubileum, har vi på Planning & Logistic AB det stora nöjet att lansera vår nya fräscha hemsida! Gå gärna in och botanisera bland våra nyheter och utbud av vassa tjänster och kompetenser inom projektstyrning.


Planning & Logistics grundare Stefan Danielsson, eget företag inom projektledning.

Vår grundare i stort reportage

Entreprenören som kan köra ett kärnkraftverk

Stefan Danielsson är en framgångsrik entreprenör med eget företag inom projektledning. Yrkeskarriären inleddes på ett helt annat sätt: med drift av ett kärnkraftverk.

"Behöver ni någon som kan köra ett kärnkraftverk så ring bara!" Det säger entreprenören Stefan Danielsson när han vill skryta lite. För det var på Oskarshamn 1 han inledde sin yrkesverksamma bana.

Stefan Danielsson föddes i Mönsterås 1961 men flyttade till Oskarshamn efter att hans pappa gått bort några dagar före hans sexårsdag. Det var en dåtida pandemi som låg bakom den familjetragedin.

Efter studier i Kalmar började Stefan Danielsson på kärnkraftverket i Oskarshamn där han arbetade på driftenheten.

– Jag vidareutbildade mig till drifttekniker på Oskarshamn 1, som är det första kommersiella kärnkraftverket i Sverige. Samtidigt började jag intressera mig för hur man driver projekt på bästa sätt och vilka element som är viktiga vid projektstyrning, berättar han och fortsätter:

– Jag läste om många projekt, både inom och utanför vår verksamhet på kärnkraftverket, som varken höll tidplan eller budget, och frågan var även om det höll den kvalitet som man kommit överens om.

Vem är det som styr egentligen?

Det där var ett intressant fenomen tyckte Stefan Danielsson, så efter några år på ”driften” började han istället arbeta med projektstyrning och resursplanering på kärnkraftverket.

– Det fanns många aspekter att ifrågasätta som exempelvis varför det oftast är den som är högst i hierarkin inom ett projekt som bestämmer tidplanen och inte den som är mest involverad jobbmässigt?

Stefan Danielsson blev sedan ekonomi och planeringsansvarig för den omfattande renovering av Oskarshamn 1 som pågick mellan 1993 och 1995, kallat Projekt Fenix.

– Efter det fick jag ett jobberbjudande och blev vd för Westsoft, ett företag med verksamhet i Sverige och Finland som levererade tjänster och programvaror för projektstyrning. När Westsoft blev uppköpt startade jag mitt eget företag Planning & Logistic.

Stefan Danielsson ville ta all sin kunskap och sina idéer kring hur man kan använda databasverktyg för projektstyrning och därmed skapa bättre kontroll. Resultatet blev ett konsultföretag inom projektledning och projektstyrning som snabbt fick många stora företag som kunder, som exempelvis ABB, Westinghouse och Bombardier.

April 2020

En utvecklare som sitter framför en dator och utvecklar kod. På bilden syns flera rader med kod i förgrunden

Digitala möten och distans

Starten av våren och vårt 20-åriga jubileumsår blev lite annorlunda, men vi på Planning & Logistic har anpassat oss väl till de nya förutsättningarna med arbete på distans, alla möten och utbildningar digitalt.

Trots svårigheterna ser vi framåt, vågar satsa och glädjer oss åt en ny medarbetare under april månad. Varmt Välkommen till oss!

Mars 2020

En vuxen man i kostym som står på en scen framför flera deltagare och talar

Företagsmöte

Inspirerande Företagsmöte med hela gänget från Planning and Logistic AB på harmoniska The Steam Hotel. Nu är vi laddade inför vårt jubileumsår 2020! Vi har i 20 års tid varit ett av de ledande företagen i Sverige inom projektstyrning och det kommer vi att fortsätta med.

Ni kommer att se mer av oss, Planning & Logistic AB finns representerade hos ett flertal stora och små företag runtom i Sverige. Vi växer och erbjuder kvalificerade tjänster inom kvalitetsstyrning, projektledning, tids och resursstyrning och ekonomistyrning.

Februari 2020

Ett gäng kollegor som sitter i ett ljust konferensrum och applåderar

Ledningsgruppsdagen

Planning and Logistic ABs ledningsgrupp har deltagit på flera givande seminarier på Ledningsgruppsdagen som presenterats av Vd-tidningen. Företagsledningens mål är att utveckla och driva verksamheten på ett hållbart sätt framåt och skapa tillväxt. Men vilka redskap och strategier ska man använda för att inte fastna i cykelställsfrågor utan få framdrift så att man når sina mål? Hur skapar man en förändringskultur?

#PlansAreNothingPlanningandLogisticisEverything

Januari 2020

Ny medarbetare

Vi välkomnar en ny medarbetare till vårt team av projektplanerare!

December 2019

God jul

Jubileumsfirandet har smygstartat! Företaget har snart funnits i 20 år, vilket tyder på kvalitet och hållbarhet. Under året som gått har vi vuxit med 30% och vi fortsätter bygga hållbart med kvalitet in i framtiden. Om Du är intresserad att vara med på vår fortsatta resa så är Du välkommen att kontakta oss! 2020 blir ett spännande år när vi fyller 20 år som företag och vi hoppas få fira detta med Er. God Jul till er alla!

November 2019

Ny medarbetare

Vi välkomnar en ny medarbetare till vårt team av Projektledare

Vi skriver på i kampen mot Grooming!

Vi på Planning and Logistic AB skriver på i kampen mot nätgrooming av unga människor, genom att sponsra Aktiv Skola. Vad är då Grooming? Så här förklarar polisen på sin hemsida: "Tyvärr finns det vuxna som vill utnyttja unga människor och som är bra på att låtsas vara unga. Grooming innebär att någon tar kontakt med barn under 15 år för att längre fram begå sexuella övergrepp eller försöka få avklädda bilder och är ett brott. Förövaren försöker först bli din vän – ofta genom att ljuga om sig själv. Han kan till exempel utge sig för att vara en ung flicka med hästar som sin stora hobby. När han har fått kontakt försöker han göra sig intressant genom att locka med något, till exempel att han har hästar som du kan få rida gratis"

Nu uppmanar/utmanar vi dig som Företagare eller privatperson att göra desamma. Tillsammans gör vi skillnad.

Oktober 2019

Företagsmöte

Givande och inspirerande företagsmöte på Slakteriet i Västerås med alla kollegor på Planning and Logistic AB! Nu är vi inte bara proffs på projektledning och projektplanering utan kan stolt även titulera oss som grillmästare tack vare Saluhallen Slakteriet och bästa gänget på Gilla Grilla

September 2019

Achilles Live i Oslo

I september besökte vi Achilles Live i Oslo. Det är en mässa som förenar inköpare och leverantörer inom el- och energibranschen. Mässan arrangerades för fjärde året i rad med deltagare från hela Norden. Evenemanget bestod av två fullspäckade dagar med bl.a. ett spännande konferensprogram, utställningsområde och "speed networking".

September 2018

Ny VD

Från och med den 1 oktober tillträder Andreas Malmport som ny VD för Planning & Logistic AB. Andreas kommer närmast från Grindex AB där han har varit VD under 4 år och ansvarat för utvecklingen av Grindex globala tillväxtstrategi. Dessförinnan har Andreas jobbat på ABB under ca 20 år i flera olika ledande roller i både produkt och projektverksamhet. Under flera år var han bl a verksam inom gruvbranschen som projektchef, marknads- och försäljningschef och sedermera även affärsområdeschef för ABBs gruvverksamhet.

Andreas kommer lägga större delen av sin tid på att utveckla Planning & Logistics affärsverksamhet men är även öppen att ta sig an specifika kunduppdrag.

Vår nuvarande VD, Stefan Danielsson, kommer fortfarande att finnas med i företaget för att arbeta med externa och interna uppdrag samt styrelsearbete.